about me!!~~;)


kali nie nak cita cikit sal my lovers in my life~~

love them so much….muuuuaaahh2x..he..

1st of all my daddy….ayah nana nie sangat la comei orang nya..nape nana ckp comei sbb dah mmg comei tak tau nk ckp cam na ag…hehe..ayah sgt sporting orangnya..kelakar then suka sangat merajuk itu yang membuatkan nana suka sangat kacau2 ayah..nak manja2 la konon nya..hehe…

nana suka sgt tgk gelagat ayah bila merajuk..salah satu kecomelan yang nana nmpk selain muka ayah yang bulat..haha…

salah satu quote yang femes selalu kuar dari mulut ayah bila majok

” ya la, dah la tua tak comei lak 2..miskin lagi..ya la..nak bawa diri ar..nak kuar la” ayah berkata-kata…[wat2 pakai baju nk kuar jalan nek moto kapcainya]….hehe…padahal cam kitaowang tak to ja ayah mmg suka wat2 merajuk sebab cari alasan nak kuar jln2…

nana lak suka menambah2 ag…

”ayah nk ikot gk..mn to ayah kuar nk g ngorat ka..nk join sekaki..ea2….haha…” aku berkata2..nakal anak ayah nie…hu..

aku lah penyeri dalam keluargaku itu..hehe…anak pompuan sowg….;D

mak penah cakap yang aku nie anak kesayangan ayah..al maklum la anak perempuan sowg..[nk juga ckp 2…;p]..hehe..ntah ya ka tak tidak dapat pulak la mencari bukti2 kesahihan nya..hehe…

ayah pada 3.3.2010 yang lepas dh mencpai usia 52 tahun..dah separuh abad rupanya ayahku nie..

sedar tak sedar umur ayah semakin bertambah..masa untuk bersama dengan ayah pula semakin mencemburui…ermm tak dapat nana nak bayangkan hidup tanpa kehadiran ayah disisi..

nana hanya nak ayah tau yang nana sangat mencintainya..love u my daddy….

ayah adalah orang yang paling baik hati yang penah nana ketemu sepanjang hidup ini..

ayah wat2 comei sbb ak nk tgkp gambar...hehe..muuaah..cyg ayah..;)

 yang seterusnya nk ckp sal my mum..hehe…

mak nana seorang guru besar walaupun mak realitinya guru kecik  sbb kecik ja owgnya mak nana nie..hehe…[anak dia ag beso..huhu….] tp pegang jwtan yg besar gi2..sbb mak cg so mak mmg tegas owgnya…huhu..xsemua benda mintak dgn mak akan dpt..

kalo dpt pun lepas puas kena berleter..hehe..besa la nama pun mak kn..huu..tp kalo mntak dgn ayh senang ja dpt..he…xabeh ckp ag terus stju..weee~~

mak nana sgt cantik owgnya…..tgk anaknya la..hahaha….[wawa..puji dri lak…tp mak cntik ag…hehe….]..mak nie suka bg nasihat kt nana.antaranya…

“nana 2 belajar rjin2,jgn makan byk2 sgt nnt gemok…makan ckit2 ja..nnt xda spa nak..[pesanan wjib utk anaknya yg sowg nie..he..]..berenti mkn sblum kenyang,solat jgn tinggai,ari2 baca yassin…n bla bla….” byk ag pesanan mak kalo tulis xkan abes sampai bulan depan..hehe….

maceh mak ats smua pesanan kt anak yg sowg nie..huhu..nana akan ingt semua pesan mak…yg xleh lpas ckp kalo ckp ttg mak nie ialah mak xsbar2 nk smbut menantu..walaupun mak ckp gurau ja..tp mmg nmpk sgt..haha…

kalo nana blik umah mmg sllu ckp sal bkal2 menantu beliau..haha…..tp ak pun ska gk dgr cita2  sal bkl2 menantu pilihan mak nie..haha…join sekaki ja dgn mak…encem2 lak 2..2 yg suka ak dgr 2..haha…..tp aish rsa xpdnla plak dgn anaknya yg sowg nie…haha…[merendah dri la plak….;p]

da 1 bulan 2 mak smbut smpai 3 sambutan sekaligus…yg besnya ak la..leh la beli 1 ja adiah utk 3 3 perayaan berkenaan..haha….bulan tersebut adalah bulan 5…wawa….besday mak,hari ibu dgn hari guru semua dlm bulan 5..hehe….huhu…nana syg mak..t nana bg 3 adiah bila dh keja t..sekarg dpt bg 1 ja adiah..he…

luv u mum..;)

waaa….hebat x tjuk kali nie..Medik~~

hehe..

Malam Retro Muzikal~tema dinner ktowg sem nie..kRK d bes..;p

Medik merupakan singkatan bagi majlis eksekutif dinner kajai iaitu merupakan majlis makan malam bagi meraikan mahasiswa/mahasiswi kajai kursusnya peljar tahun akhir..bes sgt majlis yang dijalankan..dekorasi dewan sgt mntap bak kata kP dan tkp medik kali nie..siapakah yang bertanggungjwab dalam melaksanakan semua nie ea..salah sowg nya saya la..hehe…sya menjawat jwtan sbgai timb dekorasi Medik~weee~~

penat lelah selama sebulan akhirnya dpt dijalankan dgn jayanya..alhamduillah..hasil yang sgt membanggakan..;)

jom kita tgk dekorasi2 dalam dewan utk medik kali nie..

nie antara krew2 yang rjin menolong bhgian dekorasi nie..maceh2..:)

mari kta perhatikan kt belakang krew2 nie tergantung bulat2 yang berputar2..nmpk x ??

hehe…bulat2 nie kami gantung bermula dri ats merak kayangan…agak penat la sya  menjerit coz nk bagi arahan kt anak2 buah ttg kedudukan tinggi rendah bulat2 tu..tapi hasilnya memang memuaskan..bukan setakat bulat2 nie jew ktowg letak..disco ball yang kecik2 comei pun ktowg gantung untuk menampkkn impak yang gempak..;p

penat tapi best sangat……

jom kita lihat sudut coner lak….wink2….;)

nie sudut  corner yg berteme kn pucka dot..[betol ka ejaan]...he..

sudut nie simple ja tp tetap menarik..meja yang kosong tu akan diisi dgn radio corong besar tpi radio tu  akan digunakan dlu oleh protokol utk gimik perasmian..then bwu ktowg letak kt sudt nie..haa…..nk promote ckit..hehe…yang radio cm hemisfera 2 radio saya..ayah sya kata sapa2 nk beli bleh ja..harga 10 ribu..haha..

mahal siot…weee~~~harga nya boleh dibincang la..ayah saya mmg ska bergurau..kowg aggap aja harga boleh ditambah kurang ag.he….xda la sampai 10 ribu kot..he..pa2 pun kowg bincang dgn ayah ea kalo nk beli..sya sbgai perantaraan je..maceh..;p

lupa nk gtau yang radio nie masih berfungsi dgn baik..masih dpt siaran radio2 di malaysia nie..siaran radio dri planet2 lain xdpt la plak..hee…lampu pun ada skli..antiknya ai…

nie nmpk ckit radio 2..hehe..yg hemisfera 2 ye..nie roomate sya aka ketua dekorasi..

nie plak pintu gerbang..cantik ..hasil kerja abg syuk..tQ abg syuk..jasamu dikenang..;)

haa..pic roomate sya ag kn.hehe…..tak pa sya memperkenalkan roomate sya yang bernama jannah..he..

pintu gerbang nie mndapat sambutan yang meriah oleh warga2 kajai untuk memgambil gambar dgn ber mcm2 pose2..fuh..kalo tgk dowg tgkp gambar mmg cm dlm mjlis bintang popular lak..merata2 tmpat smua owg tgh beri pose..weee~~

ak si pemain gitar..hikhik..

nie colum yg dak indian kajai wat..cantik..colourful..

ruffedge pun ada.spoting abes la..mEdik dmeriah kn ag dgn kehadiran dowg..

2 tumbs up 2 ruffedge..spooting sgt n x sombong pun..sgt mesra peminat..bayaran yang di kenakan pun berpatutan sbb azan ckp dia pham ktowg  pelajar so harga yang dia bg pun berpatutan..cm 2 la kalo nk jdi artis yg berjaya ..ya x..hehe…berapa 2 dirahsiakan la..hehe..

pada malam tu sya n Mt yang lain dpt duduk kt meja VIP kelas ar..di layan oleh pelayan2 tyme nk mkn..hehe..

hee..nseb jgak ktowg coz dpt duduk kt meja 2 coz nk memenuhkan kerusi VIP yang kosong..so mkn pun sdp2 la..wee…berbaloi dgn keja yang dilakukan..alhamduillah rezeki dri allah..;)

antara hidangan di meja VIP..

this me that nite..nk interframe gk 2....he..

cuti pertengahan semester yang baru-baru ini  sangat bermakna bagi diriku. Bukan sekadar bercuti dari aktiviti yang sangat sibuk di ukm dengan tugasan,peperiksaan, ko-k, dan aktiviti kolejnya lagi. bagai tidak tertanggung rasanya sekiranya tidak diberikan cuti yang panjang. walaupun tidak ada la panjang sangat kan. seminggu ja..

tapi itu sudah cukup untuk mengembalikan semangat ku untuk kembali sambung pengajian ku dalam ijazah sarjanamuda pendidikan kimia. alhamduillah…syukur kerana diberi nikmat ini oleh Nya.;)

cuti ini abangku pulang ke kampung. kami sekeluarga bersatu semula…terharu..he..;D.dah lama tak kumpul satu family. abang keja kat usj dan ak belajar kt ukm. memang kami dah lama tak berkumpul bersama. kalau aku ada abang tak da dan begitu juga sebaliknya. tapi cuti raya cina ini kami dapat berkumpul bersama.huhu..berbunga2 hati mak dan ayah anak2 pulang ke kampung.

riak wajah ayah dan mak menyatakan segalanya.. love u mak ayah..he..;D

pada masa cuti kali ini terasa sangat dekat dengan keluarga ku…cuti ini berbagai dugaan datang menerpa keluarga ku. airmata mak dan ayah dapat ku tatap. pertama kali melihat ayah berkeadaan demikian. pada wajah ayah yang comel 2 dapat ku lihat mata yang merah menahan air mata dari berguguran. mak tak yah cakap la memang dah berguguran air matanya.

dugaan yang besar telah menimpa keluargaku.. tak perlu la ku  ceritakan dugaan itu kan..he..

Dugaan yang datang semuanya dari allah yang maha esa. semua yang terjadi mempunyai hikmah di sebaliknya kan. allah berikan ujian dan dugaan sebab sayang kan hambanya. allah merindui rintihan suara hati kita..allah rindu kita untuk meminta pertolngan kepadanya. allah tidak akan memberikan dugaan sekiranya hambanya tidak dapat melaluinya kn3..waa….nk nanges ini..he..xpa2 nana kuat kan..hu…[ pujuk diri sendiri];)

kepada anak2 di luar sana nak wat pa2 fikirlah mak dan ayah dulu ek. jangan wat benda yang dikesali kelak..ingat la pengorbanan yang mak dan ayah dah wat untuk besarkan kita.pesanan untuk diri sendri jga..;D

salam..

maaf di hulurkan pada permulakan kata…

kerna terlupa hendak memperkenalkan diri pada post pengenalan..al maklum la baru berjinak-jinak dgn blog..hehe..

nama yg diberi Nur syazana mohamed latiff. Kawan2 sya pggil nana ja..NaNa ker!!hehe..

skrg tgh melanjutkn pelajaran di uk kt malaysia apa lagi kalo bukan UKM yg tercinta.hehe…

byk cabaran dan dugaan yg dihadapi sepnjg hidup di ukm ni..kepada sesiapa yg mahukan cabaran sbg pelajar hiduplah di UkM…kenyataan ikhlas dri sudut hati nuraniku..huhu..

sya mengambil kursus pendidikan kimia di fakulti pendidikan UKM. Major sya kimia minor lak math..INsyALLAh,dgn izin Nya sya akan menjdi seorng cg apabila grad nnt..Cg kimia yg Cemerlang..insyaallah..

Doakan ye..;)

setakat itu ja la mengenai sya ye..nnt pda post2 akan dtg anda akan lebih mngenali sya~~;D                                                      

……gembira rasanya setelah dpt menunaikan hasrat di hati utk berblogger..hehe..

Sebenarnya sya ini bukan lah seorg yg rjin meng ‘explore’  blog2 org lain atau lebih manis di katakan bukanlah sesorang yg sukakan blog..

tp sya cuba untuk menanamkan minat 2 setelah di berikan tugasan oleh pensyarah utk membuat blog sendri dan meng post kn asignmnet2 di dalam blog ini..

so di sini harapan sya moga2  asignment yg diberikan dpt dilaksanakan dgn jaya nya (poyo x)..hehe…;p

dan harapan ku agar dpt memberikan yg terbaik di dalam blog ini utk kalian semua.

Terima kasih di atas layaran kowg ke blog ini..~~

semuga semua enjoy melayari blog ku ini..moga ketemu lagi ya..;)

Welcome to WordPress.com. This is your first post. Edit or delete it and start blogging!